info@natuurlijkgezond.eu of T. 0575-513124

"/>
twitter facebook linkedin blogger

APS therapie 

Dé revolutionaire pijn therapie voor iedereen!

APS therapie is een Evidenced based therapie (publicatie Pubmed) en kan ingezet worden bij de meest uiteenlopende klachten. De therapie wordt gegeven aan mensen met zowel lichamelijke als psychische aandoeningen. Deze revolutionaire manier van therapie helpt bij o.a. sportblessures, blessures, PMS, carpaal tunnel syndroom, vermoeidheid / CVS, burn-out, RSI, whiplash, spierklachten, distrofie, achillespees en andere peesontstekingen, gordelroos, fibromyalgie, slijmbeursontstekingen, gewrichtspijnen, herstel na operaties, slapeloosheid, hooikoorts, astma, eczeem, lage rugklachten, migraine, peesontstekingen, tennisarm, rugpijn, ME, MS.  

APS therapie wordt niet alleen ingezet bij mensen met acute en chronische klachten maar wordt ook vaak ingezet in het geval van sport blessures. Zo is het mogelijk om na enkele minuten behandeling een uitval van enkele weken te voorkomen. Een sporter is vaak in goede conditie en dit is gunstig bij behandeling met APS-pijntherapie. In de sportwereld is het dan ook een belangrijke therapie die de mogelijkheden voor de sporter kan vergroten. Op een gezonde manier worden de eventuele blessures behandeld. Maar ook als preventieve behandeling wordt het lichaam fysiek op peil gehouden met de APS-behandeling en een combinatie met Airnergy. 

Hoe werkt APS?

Pijnbestrijding met microstroom therapie zet het lichaam aan tot herstel of genezing omdat er gebruik gemaakt wordt van het lichaams eigen vermogen. De prikkeling gegeven door de APS is een nabootsing van de lichaamseigen Actie Potentiaal.  Dit Actiepotentiaal wordt verkregen door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam door middel van plak elektrodenverbonden aan het APS apparaat. Door de behandeling met APS microstroom therapie wordt de productie van ATP (Adenosinetrifosfaat) aanmaak in het lichaam verhoogd. ATP is een bio-energetische stof die zorgt voor de energiehuishouding in ons lichaam en wordt geproduceerd in de cel door de motochondria. De ATP is van onschatbare waarde voor ons lichaam wanneer dit niet voldoende wordt aangemaakt kan het lichaam niet goed herstellen of genezen. APS therapie stelt het lichaam in staat beter en sneller te herstellen.

De ATP is bij chronische en acute blessures of chronische pijnklachten vaak verstoord omdat het lichaam minder ATP aanmaakt om herstel in gang te zetten. Deze stoffen zijn bijvoorbeeld de lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers. Dit ATP is nodig om klachten aan te kunnen pakken in ons lichaam en tegelijkertijd de pijn weg te nemen of te verlichten. APS zet het lichaam in staat om de ATP aanmaak te verhogen en zodoende het lichaam in gang te zetten tot het zelfherstellend vermogen. APS verhoogt de ATP aanmaak met ongeveer 500% waardoor de doorbloeding verbeterd en het herstel van cellen in het aangedane weefsel bevorderd. APS therapie is dus géén pijn onderdrukker maar neemt de pijn structureel weg door het probleem op te lossen.

Bij acute klachten, blessures en sportblessures kan er vaak al na enkele minuten van behandeling verlichting of genezing optreden. Bij sporters wordt het lichaam ook preventief fysiek op peil gehouden met de APS behandelingen en kan het apparaat goed worden ingezet om blessures te voorkomen. Maar ook bij klachten van chronische aard kan er vaak na enkele behandelingen verbetering waargenomen worden. Bijvoorbeeld in geval van reumatische aandoeningen of fibromyalgie zullen patiënten verlichting ervaren en zodoende een betere kwaliteit van leven hebben. 

De therapie is veilig, pijnloos en betaalbaar  maar kan niet worden toegepast bij:

  • Personen die lijden aan epilepsie
  • Personen met elektrische implantaten (pacemaker, enz)
  • Personen die lijden aan kanker
  • Kinderen beneden de leeftijd waarop zij kunnen aangeven wat zij voelen
  • Personen die zwanger zijn
  • Personen met recentelijk hersen- of hartinfarct of acute trombose

Wat is het verschil tussen Tens en APS

TENS,  wat ook gebruikt wordt bij pijnbestrijding, is een andere vorm van elektrotherapie. TENS onderdrukt de pijn;  APS Therapie verbetert de conditie van het lichaam en spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan.

Waar TENS een symptoom bestrijder is, is APS Therapie een duurzame oplossing.
Overige verschillen tussen APS en TENS staan genoemd in de onderstaande tabel:

                          TENS                                                         APS


Golfvorm

 

wisselstroom  en lichaamsvreemd impuls

stroomsterkte  in  milli-amperes

 

gelijkstroom en lichaamseigen impuls

stroomsterkte in micro-amperes

Effect

 

Pijnblokkering: overprikkeling van de  zenuwenzodat  de  pijnprikkel de  hersenen  niet kan bereiken.Het  heeft  GEEN efect op de  biochemische processen.

 

Het  celmembraan van de  zenuwcellen wordt  juist  extra gestimuleerd om  actie potentialen te  geleiden. Zo worden biochemische  processen voor herstel en pijnvermindering in gang gezet en extra  ondersteund en ontstekingsremmend en energie bevorderend! 

Waarneming

De  prikkelsensatie kan als  onprettig of  zelfs  pijnlijk worden ervaren.

 

U voelt   hooguit  even een zeer lichte  tinteling, daarna  wordt  de  intensiteit teruggedraaid tot U niets  meer  voelt.

 

Gewenning

Tijdens  de  behandeling moet  men de stroomsterkte steeds hoger  draaien omdat  er  gewenning  optreedt.

 

Bij APS ziet men, als  het  beter  gaat, dat  men de  stroomsterkte minder  hoog  hoeft op te draaien. Het  lichaam geeft  zo zelf  aan dat het  aan een mindere prikkel voldoende  heeft  om het  positieve effect  te  onderhouden.

 

Tijdsduur

Moet  gedurende  langere  tijd  of  continue worden toegepast.

32  minuten per  dag  is de  maximale  behandeltijd.

Nevenefect

 Werkt  alleen op de  pijn.

 

APS werkt  ook positief op de  energie, men voelt  zich fitter, slaapt  beter en bevordert het immuunsysteem, herstel van beschadigd weefsel wordt positief beinvloed. Bij APS verandert  er  wezenlijk iets  in het  lichaam.

Effect  na  behandelen

 

Na  een behandeling komt  de  pijn terug omdat  de  blokkade  is  opgeheven. De  pijnprikkel wordt  dan weer  doorgegeven naar  de  hersenen.

 

Na  de  behandeling worden er  nog steeds  extra  pijnstillers vrijgemaakt. De  behandelingen kunnen worden afgebouwd of  gestopt

Hier kun je referenties lezen op de site van APS therapy Nederland (importeur) over de werking van APS bij de ziekte van Crohn, allergie, dystrofie. osteoporose, vermoeidheid, reuma en pijnklachten.