twitter facebook linkedin blogger

Bowen Techniek®

De Bowen Techniek® is een behandelmethode die al vele jaren met succes in Engeland en Australië wordt toegepast en enkele jaren geleden in Nederland is geïntroduceerd. De resultaten die ermee behaald worden kunnen ronduit verbluffend worden genoemd.

De Bowen Techniek® is een therapievorm die op een zachte en doeltreffende manier het zelfgenezend vermogen van ons lichaam stimuleert. Een Bowen behandeling bevordert de genezing van het lichaam, vermindert pijn en zorgt ervoor dat geblokkeerde energie weer gaat stromen.
Tijdens de behandeling worden er met de vingers zachte rol- en drukbewegingen gemaakt over spier- en bindweefsel op specifieke plekken op het lichaam.
Door deze bewegingen wordt de fascie, een type bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten, kort in beweging gebracht waardoor de ontstane prikkel door de hersenen wordt geregistreerd. Vervolgens reageren de hersenen met een prikkel die het contact tussen hersenen en dit fascie herstelt. Door deze behandeling wordt de blokkade op deze plek opgeheven en komt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer op gang.

Met de Bowen Techniek® zijn met goede resultaten uiteenlopende indicaties behandeld, zoals spier- en gewrichtsklachten, rsi, pijnklachten, hooikoorts en migraine. Ook kan deze zachte vorm van behandelen bijzonder effectief zijn voor mensen met burn-out en stress gerelateerde klachten.
Tevens is de Bowen Techniek® in het bijzonder geschikt voor sporters omdat deze behandelvorm preventief ingezet kan worden ter voorkoming van blessures. Tot slot zijn er zeer goede resultaten te behalen bij
(huil)baby’s en kinderen met ademhalingsklachten en darmkrampen.

Voor persoonlijke ervaringen van patiënten kunt u informatie vinden op mijn website bij referenties en op de website van Bowen Nederland: www.bowen.nl, http://www.bowenvereniging.nl/de-behandeling of op de internationale bowenwebsite: www.thebowentechnique.com.

Kijk hier een film over Bowen (Engels)