twitter facebook linkedin blogger

Dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van ziekten is algemeen bekend. Veel mensen gaan echter niet bewust met hun voeding om en krijgen vaak te weinig gezonde of verkeerde voedingstoffen binnen wat tot lichamelijke klachten of overgewicht kan leiden. Daarnaast kan wat gezond is voor de één een allergische reactie geven bij de ander. Vaak zijn we ons dit niet bewust en denken we bij bepaalde klachten niet direct aan voeding. Voorbeelden hiervan zijn hoofd- en/of spierpijn, vermoeidheid of huiduitslag.

Bij klachten kan ik met behulp van een uitgebreide anamnese, constitutiebepaling vanuit de natuurgeneeskunde en een biotensoronderzoek beoordelen welke voedingsmiddelen (tijdelijk) belastend zijn voor het lichaam of een allergische reactie geven. Indien nodig kan een aanvullend ontlasting- of bloedonderzoek bij een laboratorium extra informatie geven wanneer de oorzaak van klachten niet direct duidelijk wordt.

Wanneer van de cliënt een beeld van de lichamelijke en geestelijke conditie is verkregen kan er een gebalanceerd dieet worden samengesteld dat tijdelijk of voor een langere periode dient te worden gevolgd. Ook kan het zijn dat er (voeding)supplementen of natuurgeneesmiddelen voor een tijdelijke periode worden voorgeschreven. Hierdoor komt het lichaam weer in balans waardoor klachten kunnen verdwijnen.

Naast voeding kan het zijn dat door uw leefstijl lichamelijke klachten zijn ontstaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u onvoldoende ontspant, te weinig (nacht)rust neemt of leeft op een manier die eigenlijk niet goed bij u past. Dan kan het nodig zijn om kritisch naar uw leefstijl te kijken en deze aan te passen. Ik kan u hiermee helpen. Leefstijl is altijd persoonlijk en het is daarom belangrijk dat we samen kijken naar wat úw ideale leefstijl is. Daarbij zijn er natuurlijk wel bepaalde basisregels met betrekking tot gebalanceerde voeding en lichaamsbeweging.