twitter facebook linkedin blogger

 

Pijn behandelen op Oosterse wijze met Guasha en Cupping massage.

Een groot probleem van vele klachten is "afvalstoffen". Door milieuvervuiling, stress, voeding krijgen we afvalstoffen binnen die ons lichaam afgeeft aan plaatsen waar het zo min mogelijk het lichaam kan schaden. Dit is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzaam slibt dit ook dicht en ontstaan er klachten en pijn. Hierdoor kunnen voedingstoffen de cellen minder goed bereiken wat nodig is voor een goede stofwisseling en er ontstaat een tekort aan zuurstof. De afvalstoffen van de stofwisseling, wat ook via de cel verloopt,  kan de bloedbaan moeilijk bereiken omdat het bindweefsel al vol zich met afvalstoffen en er volgt stagnatie van energie waardoor er klachten en pijn ontstaan. Door gebruik te maken van o.a. Guasha en/of cupping-massage kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam afvalstoffen kan afvoeren en energie kan gaan stromen.

Cupping, of ook Schröpfen genoemd, en Guasha massage hebben een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn en kan soms wonderen verrichten. Het wordt ingezet bij; rug- en schouderklachten, hoofdpijn, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep, RSI, tenniselleboog, rugpijn, PMS, zenuwpijn, heuppijn, kniepijn, nabehandeling blessures, stijfheid etc., maar ook stress, slapeloosheid en tevens heeft het een ontgiftende en ontzurende werking. Maar ook kan de therapie eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis- en andere afslankingsbehandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

Guasha massage

Guasha is een healings techniek uit China die door mensen thuis als preventie of hulp bij ziekte wordt toegepast. Tijdens de Guasha (kwasja) massage wordt met behulp van deze Jadesteen langs bepaalde banen op het lichaam geschraapt om blokkades op te sporen en vervolgens te verwijderen. Op de plaatsen waar blokkades zitten verschijnen plekken die eruit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Guasha spoort de belasting in het bindweefsel op en brengt het naar een laag waar de circulatie het uit het lichaam kan verwijderen.

Cupping massage

Cupping is een intensieve manier om pijnklachten te verminderen en is van oorsprong een oosterse massage en wordt uitgevoerd door "cups". Deze cups zijn glazen bollen die vacuüm worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping wordt ook gezien als bindweefselmassage. De massage kan de eerste keren een beetje pijnlijk zijn bij het aanbrengen van de cups omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar tot nu toe is het wel één van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning en blokkades snel te verminderen. De massage wordt niet alleen gebruikt bij klachten maar ook bij sporters om doorbloeding te bevorderen of als preventie.

Contra indicaties:

De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk, bloedverdunners en mensen met spataderen of bij zwangerschap.  

Hotstone massage  (Deze massage wordt niet vergoed door de zorgverzekering)

Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve oosterse massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van massage technieken en gladde warme stenen die op uw lichaam worden geplaatst. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking waarbij er gebruikt wordt gemaakt van heerlijk geurende olie, aroma-en kleurentherapie. De hotstone massage ontgift, stimuleert de organen en verzacht blokkades in spierweefsel.

De warme stenen geven een heerlijk en warm gevoel waarbij het lichaam geheel tot ontspanning kan komen. De hotstone is voor vrijwel iedereen geschikt is en wordt dan ook veel ingezet als totale ontspanningsmassage. Het is bijzonder geschikt voor mensen met burn-out- en  vermoeidheidsklachten en stressgerelateerde klachten aan nek en rug. De hotstone massage is tevens een geweldige aanvulling op andere behandelmethoden die in de praktijk gebruikt worden.